Bakel wordt een tikkeltje magischer

De eerste bestemming waarvoor Magic Trailz in actie is gekomen. Achter iedere AR-beleving van Magic Trailz zit een passend verhaal. Een verhaal dat past bij de locatie en bij de wensen van de klant.

De eerste bestemming waarvoor Magic Trailz een route op maat heeft mogen uitwerken, is het Bospark in Bakel. Landgoed Bakel is een terrein dat altijd vrij besloten gebruikt werd door de verpleeghuizen van De Zorgboog. Door veranderingen staan de gebouwen nu deels leeg en is het landgoed tijdelijk beschikbaar voor alternatief gebruik. Zo is er voor de kleintjes een heus kabouterbos ontstaan. Ouders en kinderen wandelen heerlijk door de bossen en volgen de pijltjes van alle kabouters. Kabouter kwebbel is vaak in levende lijve te vinden in het bos.

De organisatie wilde graag meer beleving voor de gezinnen, aansluitend op het kabouterverhaal van kabouter Kwebbel. Daar zijn we mee aan de slag gegaan!

Bij het maken van een Augmented reality speurtocht is de eerste stap het creëren van een mooi passend verhaal. Bospark Bakel staat bekend om kabouter Kwebbel en het aangelegde kabouterbos. Niet geheel onverwachts werd het verhaal al snel gevormd: met kabouter Kwebbel spulletjes ontdekken en verzamelen! Objecten die te vinden in het kabouter bos krijgen in de app een verhaal, met kabouter Kwebbel in de hoofdrol.

Het script wordt gemaakt aan de hand van de lengte van de route. Belevingspunten worden bepaald, waar vervolgens 3D kabouter-objecten met locatie specifieke opnames te beleven zijn. 3D-objecten komen direct overheen met de spullen die daadwerkelijk in het kabouterbos te vinden zijn.
Vervolgens wordt de applicatie in de omgeving geïmplementeerd. Direct na implementatie wordt de route met de klant getest, en het allerbelangrijkste: met de kinderen die het kabouterbos bezoeken! Nadat al het promotiemateriaal is gemaakt en alle puntjes op de i zijn gezet: is het kabouterbos live!

Galerij